середа, 20 лютого 2013 р.

Третій етап





Що ж собою являє український герб – Тризуб, таке неординарне зображення. За одними твердженнями в ньому вбачають аналогію з тризубцем античного Посейдона, бога морів, за іншими – зброю індуського бога Вішну, чи певну родову рунукнязів та ще безліч версій його походження.  На мій погляд насправді все набагато простіше і величніше. Насамперед спробуємо внести одну поправку: саме слово Тризуб не є власною назвою цього - одного з трьох найдавніших символів планети.
Історія  нашого народу має значно глибше коріння,  так як і частина  його духовного чи релігійного життя. На жаль в 988 році, після хрещення Русі, будь які згадки про наше минуле було втрачено, за виключенням одного, що на цій території жили грубі неотесані варвари і вели грішний спосіб життя. Не будемо обговорювати цілі і задачі духовенства того часу на яких народ покладав справу писати нашу історію. Але ось, що цікаво, Візантійські священники, описуючи життя та укладслов’ян, вказують на те, що слов’яни народ поганський і живуть не за законами великої імперії і Богоподібного Базилевса, а поклоняються рікам та лісам, але на відміну від інших народів знають і розуміють єдиного Бога, як творця Всесвіту та всього живого, якого РОДОМ величають.
(Автор є прихильником однієї з основних версій походження Тризуба як сокола).
Як говорять дохристиянських міфи та легенди, Світ було створено єдиним творцем в подобі СОКОЛА, ім'я якому РОД, (народив Сокіл-Род, Яйце-Райце землю і заселив її). Ми добре знаємо Великодні свята з писанками та крашанками, і всі ми до цього часу прямо чи опосередковано згадуємо РОДА, в українській мові існують такі головні слова РОДина, наРОДження, приРОДА, РІДний та безліч інших. І таким чином детальніше вивчаючи зображення нашого герба, легко помітити його схожість з птахом, два крила, хвіст, овальний корпус тіла (яйце в середині) – це і є те стилістичне зображення сокола у класичному своєму леті. Те саме зображення єдиного творця всього Всесвіту, якого знали наші пращури за багато тисячоліть до біблійного пророка. Зображення яке відображає три божественні сутності, відомі всьому світові, одна з власних назв РОДА в  переказах Велесової книги – Траян, Трисуття, всім відома Свята Трійця.
Отже наший герб і прапор, це і є зображення єдиного БОГА, до якого так намагаються дійти всі народи. І відтворений він на кольорах початку життя -  жовтому і блакитному. Не думаю, що в такому трактуванні державної геральдики є якась крамола, ми маємо найдавнішу і можливо наймогутнішу символіку в цілому світі, не побоюсь цих слів – першоджерело основи буття.
Важливим є і той факт, що Род мав своє місто на Землі, це славнозвісний літописний Родень, який був розташований на Княжій горі біля  Канева, це тут, поруч на Чернечій горі, заповів спочити навічно в Україні Великий Кобзар, Тарас Григорович Шевченко.
Щиро  бажаю відчути всім людям України   гордість за свою землю, свій народ, та належність до нього, символами якого є світ з початку часів і сам творець.
СЛАВА УКРАЇНІ! 

Немає коментарів:

Дописати коментар